Takpapp

Takpapp

papptak till husägare i Uppsala

Vi kommer genom den här artikeln berätta om våra användsområden för takpapp och även hur vi använder det på Swedala Tak, Uppsala. Idag så är papptak ett mycket vanligt material på Svenska hustak. Du kan använda takpappen som både underlagspapp och som ett väl fungerande yttertak. När taklutningen godkänner det så är papptaken ett bra alternativ när man inte är ute efter ett väldigt estetiskt vackert.

Papptaken väger väldigt lite och passar till de flesta tak och kan ibland vara det enda vettiga alternativet som kan läggas utan större problem. Ett välskött papptak håller upp till 30 år.

Grabbarna från Swedala lägger takpapp

Faktorer som avgör för ditt hustak

Tycke och smak är faktorer som är avgörande när man ska lägga papptaket. Det populäraste alternativet är listtäckning som betyder att man lägger takpappen i en lodrät riktning. Man spikar därefter ner pappen i listerna och täcker skarvarna med en pappremsa.

Vi har flera anställda på Swedala Tak Uppsala som är utbildade inom de specifika området “papptak”. Våra anställda jobbar enbart med högkvalitativa material. Skulle du vara ute efter ett papptak så får du gärna fylla i något av formulären på den här sidan. Så kommer Swedala Tak Uppsala att kontakta dig inom en snar framtid.